E-mærket webshop Fragt fra kun 79,- 14 dages returret samt 2 års reklamationsret Online siden 1999

Efterbehandling af et legehus i træ er vigtigt for at beskytte træet mod vejr og vind og forlænge legehusets levetid. Der er flere forskellige måder at efterbehandling kan gøres på, afhængigt af det ønskede udseende og beskyttelse.

En populær metode er at male eller oliere legehuset. Dette giver et flot og ensartet udseende og beskytter træet mod regn, sne og solens UV-stråler. Der er mange forskellige farver og finish til rådighed, så det er let at finde den rette farve til ens ønsker.

En anden metode er at bruge en træbejdse, som er en form for pigmenteret belægning, der trænger ind i træet og forstærker dets naturlige åremønstre. Dette giver træet et mere naturligt udseende, og kan bruges til at ændre farven på træet eller til at tilføje en mørkere eller lysere tone.

Hvis du ønsker et mere naturligt udseende, kan du også vælge at lade træet agere naturligt og tage på patina over tid. Dette kan give et unikt og charmerende udseende, men det vil også betyde at træet er mere modtageligt for skader fra vejr og vind, samt råd og skimmel.

Det er vigtigt at rengøre og forberede træet grundigt, før efterbehandling påbegyndes for at sikre den bedste hæftelse og beskyttelse. Det anbefales også at genbehandle træet med jævne mellemrum for at holde beskyttelsen i top.

Ubehandlede og grundmalede legehuse i træ:

Straks efter opsætning:

  • Skal have fungicidbehandling indvendig og udvendig (imod svamp og alger)
  • Skal have træbeskyttelse indvendig og udvendig (et legehus er næsten aldrig vandtæt)

Løbende vedligeholdelse:

  • Træ er et levende materiale, og du skal som kunde selv vedligeholde dit trælegehus. Hvis der er en periode med meget vand, så vil træet udvide sig, og det vil være nødvendigt at efterspænde skruer og beslag, samt evt. tilpasse døren i bredden.
  • Når det bliver sommer, vil træet trække sig som en naturlig proces, og her skal du vurdere om dit træ har behov for noget ekstra behandling.

Ovenstående punkter skal udføres, da du ellers kan risikere at formindske levetiden på dit nye legehus.

  • Glemmer man f.eks. at give sit legehus fungicidbehandling indvendigt og udvendigt, så vil der kunne vokse svamp og alger indvendigt og udvendigt på dit legehus.
  • Glemmer man løbende at efterspænde sit nye legehus i den våde eller varme periode, så kan legehuset vrider sig og gå i stykker.

Fejl og mangler på grund af manglende efterbehandling af produktet er ikke reklamationsberettiget. 

Trykimprægnerede legehuse:

Løbende vedligeholdelse:

  • Træ er et levende materiale, og du skal som kunde selv holde vedligeholde dit trælegehus. Hvis der er en periode med meget vand, så vil træet udvide sig, og det vil være nødvendigt at efterspænde skruer og beslag, samt evt. tilpasse døren i bredden.
  • Når det bliver sommer, vil træet trække sig som en naturlig proces, og her skal du vurdere om dit træ har behov for noget ekstra behandling.

Evt. maling af legehuset

  • Vi anbefaler at du maler dit nye trykimprægnerede legehus når det er tørt - hvilket vil sige at træet har en fugtighed på under 15%. Ellers risikerer du at imprægneringen trækker ud igennem malingen, samt at du lukker alt imprægneringsvæsken inde i træet, hvilket gør at træet risikere at revne/flække.